Dialogisk förhandling i naturresursfrågor

Översikt

Kursen ger dig förståelse för vad det tar att få en annan att gå med på ett förslag. Du kommer troligtvis inte övertyga någon med rationella argument. Om du använder dig av tvång eller hot om rättsliga åtgärder kommer du inte att ha samverkan med personen efteråt. Kursen ger dig förståelse för vad det innebär att förhandla på ett dialogiskt sätt, varför människor gör motstånd och såväl en ram och verktyg som du kan använda i situationer där du behöver få personen du ska övertyga på din sida. Det är ingen enkel uppgift, men är något du kan lära dig.  

Om kursledaren

Bernard le Roux

Bernard är grundare av Dialogues AB (svb) en icke-vinstutdelande bolag som fokuserar på att hantera komplexa samhällsfrågor och -konflikter genom dialog.

Bernard har en bakgrund som jurist, medlare och lärare och har arbetat med medling, konflikthantering, förhandling och dialog i över 25 år. I alla dessa områden är det dialog som är verktyget för att få människor som vill något tillsammans att samverka mot kreativa lösningar.

Bernard har arbetat med komplexa samhällskonflikter såväl i Sverige som internationellt. Lokalt arbetar han med ett uppdrag om rovdjurskonflikter samt med dialog i komplexa frågor i såväl den offentliga som privata sektorer. Han har lett kurser i medling, processledning, facilitering och förhandling i över 20 år.